Castrum 97 - Pula / upravljanje zgradama
  • Castrum 97 - Pula / upravljanje zgradama

Novosti i obavijesti

Dječji kreativni centar u skladu s bojama logotipa “Grad-prijatelj djece”

Objavljeno 10.06.2020. u 07:21 AM

Radovi na energetskoj obnovi Dječjeg kreativnog centra odvijaju se prema planiranoj dinamici i u skladu s terminskim planom pa je tako nedavno skinuta i zaštitna skela s pročelja.

„U rujnu je započela dugo očekivana obnova Dječjeg kreativnog centra, poznatijeg kao nekadašnjeg Pionirskog doma, a sve kako bi pulskim mališanima bio osiguran najviši standard boravka i rada. Grad Pula s ponosom nosi status Grada – prijatelja djece i naši najmlađi uvijek će nam biti na prvom mjestu“, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Nadležni Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule izdao je suglasnost na idejni prijedlog renomiranog pulskog projektanta i arhitekta Bruna Juričića prema kojemu  pročelje Dječjeg kreativnog centra krase plavo sive boje.

Plavo siva boja fasade odabrana je kako bi bila u skladu s vizualom natpisa „Grad Pula -  prijatelj djece“. Naime, taj će se vizual dodatno istaknuti u donjoj četvrtini pročelja zgrade koja je namijenjena kulturnom potencijalu i razvoju djece i mladih.

Podsjećamo, vrijednost investicije iznosi 8,7 milijuna kuna, od čega su 2,7 milijuna kuna bespovratna sredstva, dok je ostatak sredstava za uređenje osigurao Grad Pula.

Nakon izrade energetski učinkovite fasade, zamjene dotrajale stolarije i kompletnog krova s ugradnjom termoizolacije, zamjene elektroinstalacije jake i slabe struje s energetski učinkovitijom rasvjetom, rekonstrukcije kompletne kotlovnice energetski učinkovitijim sustavom (na prirodni plin), slijede unutarnji radovi poput sanacije pozornice teatra Naranča i rekonstrukcija gledališta s ugradnjom novih stolaca, zamjena svih podnih obloga, izrada poda sa sportskom podlogom u baletnom studiju, kompletna zamjena cijevi za toplu i hladnu vodu. Paralelno  će se uređivati i okoliš objekta, izrada novih kaskadnih zidova, novo betonsko stepenište koje povezuje parkiralište i glavni ulaz objekta te nova ograda dvorišnog prostora.

 „Zadovoljni smo dinamikom radova koji polako zalaze u završnu fazu, a u konačnici najzadovoljniji će uskoro biti naši najmlađi korisnici koji će početkom ove pedagoške godine useliti u sasvim nove prostore gdje će i dalje moći razvijati vlastitu kreativnost. Dnevno, pohađajući razne obrazovne aktivnosti, kroz Dječji kreativni centar prođe oko 500-tinjak mališana stoga govorimo o projektu od iznimnog značaja za naše najmlađe sugrađane“ - izjavio je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada i direktor društva Castrum Pula 97 d.o.o. koje upravlja zgradom Dječjeg kreativnog centra.

Povratak na novosti