Castrum 97 - Pula / upravljanje zgradama
  • Castrum 97 - Pula / upravljanje zgradama

Novosti i obavijesti

Dječja igrališta otvorena za korištenje

Objavljeno 05.05.2020. u 09:28 AM

Od uvođenja protuepidemijskih mjera, s obzirom na rizik prijenosa bolesti koronavirusa, nakon gotovo mjesec i pol dana od stavljanja izvan uporabe svih dječjih igrališta, novom Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dječja igrališta ponovno su otvorena.

Otvorena su uz obavezu pridržavanja mjera i preporuka te se apelira na roditelje i ostalu rodbinu koja brinu o djeci da o istome izrazito vode brigu, a sve kako bi mališani i svi ostali bili zaštićeni i sigurni.

Neovisno o specifičnim okolnostima, mališani će imati priliku  razveseliti se u igri na otvorenom te izraziti svoju maštovitost i kreativnost.

Castrum Pula 97 d.o.o., podsjetimo, brine o 67 dječjih igrališta u 16 mjesnih odbora grada Pule, a još 13 dječjih igrališta smješteno je u sklopu pulskih dječjih vrtića. Za svo vrijeme zabrane korištenja dječjih igrališta, osposobljeni djelatnici Castruma provodili su redovne aktivnosti koje uključuju dnevne obilaske, dokumentiranje i saniranje oštećenja, bravarske, stolarske, ličilačke radove te ostale zahvate neophodne za uklanjanje kvarova i nedostataka. Isto tako, vršilo se pranje podloge i sprava te su se kosile vanjske i unutarnje površine igrališta, a sve kako bi ista, uredna i tehnički ispravna, dočekala najmlađe koji zasigurno željno iščekuju nadoknaditi igru i zabavu.

„Poštujući mjere i odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezano za sve segmente djelovanja pa tako i za dječja igrališta, veseli me što je najmlađima omogućeno ponovo korištenje dječjih igrališta. Djeci je potreban prostor i sloboda kretanja koja igrališta pružaju, kao i sloboda izražavanja i istraživanja koja im omogućuju raznovrsna igrala. Premda je igra osnovno pravo i potreba svakog djeteta zahvaljujem se roditeljima, bakama i djedovima na razumijevanju apelirajući pritom na poštivanje svih daljnjih uputa nadležnih tijela. Kao i do sada Grad Pula i trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o. adrese su na koje se građani mogu obratiti ukoliko imaju bilo kakva pitanja vezana za dječja igrališta. Isto tako prijedloge vezane uz daljnje uređenje gradskih dječjih igrališta te sanaciju postojećih oštećenja građani mogu uputiti Castrumu na e-mail: igralista@castrum-pula.hr ili pozivom na broj telefona Castruma 052/535-710“, istaknuo je Aleksandar Matić pročelnik Ureda Grada i direktor društva Castrum Pula 97 d.o.o. 

Odluka o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 nalazi se na LINKU.

S poštovanjem,
Castrum Pula 97 d.o.o.

Povratak na novosti