Castrum 97 - Pula / upravljanje zgradama
  • Castrum 97 - Pula / upravljanje zgradama

Novosti i obavijesti

Gradski upravitelj Castrum poziva građane: Stiže sezona grijanja, provjerite dimnjake

Objavljeno 11.10.2021. u 09:11 AM

Početak listopada, krajnje je vrijeme za provjeru ispravnosti dimnjaka i uređaja za loženje, upozorava gradski upravitelj Castrum Pula 97 suvlasnike zgrada kojima upravlja, ali i sve ostale vlasnike stanova u Puli. Brigu, naime, o ispravnosti i redovitom održavanju uređaja za loženje i dimnjaka trebaju voditi vlasnici ili korisnici zgrada, stanova i poslovnih prostora. Čišćenje se plaća iz pričuve, odnosno zajedničke imovine svih stanara tako da se vlasnici ili korisnici zgrada time neće dodatno financijski opterećivati.

Pristup vratašcima

Dimnjačarske poslove u Puli izvodi tvrtka Dimnjak iz Osijeka, koja, osim u Puli, koncesiju za obavljanje usluga ima još i za područje Grada Vodnjana i općine Medulin.

Suvlasnici zgrade dimnjačaru trebaju omogućiti pregled i čišćenje dimnjaka i uređaja za loženje, kao i pristup svakom uređaju za loženje i dimnjaku koji se koristi te dostaviti podatke o broju i vrsti uređaja za loženje i dimnjaka. Radi ispravnog pregleda i čišćenja dimnjaka, potrebno je omogućiti i pristup do vratašca, priključaka, kape dimnjaka i ostalih njegovih dijelova.

„Neredovito održavanje dimnjaka može povećati rizik od izbijanja požara te protok štetnih plinova i upravo zato stanarima skrećemo pažnju da na vrijeme poduzmu potrebne mjere da bi zaštitili sebe i svoju obitelj, ali i stečenu imovinu“, ističe direktor Castruma Aleksandar Matić.

Povratak na novosti