Castrum 97 - Pula / upravljanje zgradama
  • Castrum 97 - Pula / upravljanje zgradama

Novosti i obavijesti

Preporuke o načinu stavljanja u funkciju dječjih igrališta

Objavljeno 06.05.2020. u 01:01 PM

Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske sva dječja igrališta su od 4. svibnja ponovno otvorena te ovim putem apeliram na roditelje, none i noniće, odnosno rodbinu koja brine o djeci da se prilikom korištenja igrališta pridržavaju svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi mališani i svi ostali bili zaštićeni i sigurni.

S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom stavljanja u funkciju dječjih igrališta i
rekreacijskih poligona na otvorenome preporuča se sljedeće:

Organizacija.
Dječja igrališta i rekreacijski prostori na otvorenome stavljaju se u funkciju.
Stavljaju se na raspolaganje i prateći sadržaji poput klupa za sjedenje na otvorenome.

Fizička distanca.
Potrebno je održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metra. Pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće.

Dezinfekcija i nošenje maski za lice.
Za vrijeme boravka na dječjim igralištima te tijekom bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom preporuča se češće dezinficirati ruke te izbjegavati dodirivanje lica nečistim rukama.

Pridržavati se svih općih i higijenskih mjera.
Opće mjere prevencije širenja bolesti COVID-19 dostupne su na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Dodatne-upute-zapojedince-kolektive-i-poslodavce.pdf

Ovim putem, također, podsjećam građane da se pitanjima vezanim za dječja igrališta, kao i prijedlozima za daljnje uređenje te sanaciju postojećih oštećenja  obrate Castrumu na e-mail: igralista@castrum-pula.hr ili pozivom na broj telefona Castruma 052/535-710.

S poštovanjem,

Direktor Castrum Pula 97 d.o.o.
Aleksandar Matić

Povratak na novosti